Clicking from Climate Controls - 2004 to 2016 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 31 (permalink) Old 09-08-2011, 11:56 AM Thread Starter
CTt3P5
zoom freakin' zoom
Points: 8,740, Level: 62
Points: 8,740, Level: 62 Points: 8,740, Level: 62 Points: 8,740, Level: 62
Activity: 6%
Activity: 6% Activity: 6% Activity: 6%
 
CTt3P5's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lehigh Valley PA
Posts: 605
Thanks: 47
Thanked 69 Times in 62 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
   
Clicking from Climate Controls

As the title says has anyone experienced this and if so how did you resolve it?

...wife texted me this morning saying that while she was waiting at the bus stop with our son and the controls set to the defroster and the fan set on one, she heard a clicking sound. She turned the fan off and it went away. I haven't heard it myself yet but wanted to see if anyone else has heard the same.

Wife's DD - 2010 Mazda3i Touring aka Blue

2004 16x7.5 RX-8 + 205/55/16 Turanzas = summer**MB Motoring Seven X + 205/55/16 Kumho KW22s = winter**OEM door visors**Thule rack**CS LED rear bumper lights**CS LED 3rd brake light**CS LED light kit**G2 black calipers**Xenonmods chrome dipped signal bulbs - front/rear****V-LEDs trunk kit**CS high flow panel air filter

Hers

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mine

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
CTt3P5 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 31 (permalink) Old 09-08-2011, 12:21 PM
bonzman17
cro-magnon man
Points: 7,746, Level: 58
Points: 7,746, Level: 58 Points: 7,746, Level: 58 Points: 7,746, Level: 58
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
bonzman17's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: OH
Posts: 510
Thanks: 53
Thanked 40 Times in 39 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
You may have sucked up a leaf twig or something and the blower motor is hitting it. Is it at all fan speeds? Change the cabin air filter lately? I'd start at these possible problems.
bonzman17 is offline  
The Following User Says Thank You to bonzman17 For This Useful Post:
CTt3P5 (09-08-2011)
post #3 of 31 (permalink) Old 09-08-2011, 01:03 PM
HJLee
MAAAAAD
Points: 15,974, Level: 81
Points: 15,974, Level: 81 Points: 15,974, Level: 81 Points: 15,974, Level: 81
Activity: 27%
Activity: 27% Activity: 27% Activity: 27%
 
HJLee's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: NJ
Posts: 2,139
Thanks: 52
Thanked 103 Times in 91 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
     
I have the same issue.. gonna take mine to the dealer.. can't stand it haha i'm also thinking its a leaf or twig so might try checking the cabin filter before i take her in

edit-

so the clicking sound is bothering me a lot so.. I decided to find out how to replace the filter. Here is the DIY I found. Hopefully this resolves it. If not, off to the dealer I go. My car only has about 6700 miles on it so hopefully its nothing major.

http://mazda3revolution.com/forums/2...ir-filter.html


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

4/30/2011

Last edited by HJLee; 09-08-2011 at 02:36 PM.
HJLee is offline  
The Following User Says Thank You to HJLee For This Useful Post:
CTt3P5 (09-08-2011)
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 31 (permalink) Old 09-08-2011, 03:35 PM Thread Starter
CTt3P5
zoom freakin' zoom
Points: 8,740, Level: 62
Points: 8,740, Level: 62 Points: 8,740, Level: 62 Points: 8,740, Level: 62
Activity: 6%
Activity: 6% Activity: 6% Activity: 6%
 
CTt3P5's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lehigh Valley PA
Posts: 605
Thanks: 47
Thanked 69 Times in 62 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
   
Quote:
Originally Posted by bonzman17 View Post
You may have sucked up a leaf twig or something and the blower motor is hitting it. Is it at all fan speeds? Change the cabin air filter lately? I'd start at these possible problems.
Thank you and I'll have to check that out. Not sure if it is at all speeds or not. She just heard it this morning and only used speed 1. Cabin filter is original but I'll give that a look too. Not expensive and easy to do.

Wife's DD - 2010 Mazda3i Touring aka Blue

2004 16x7.5 RX-8 + 205/55/16 Turanzas = summer**MB Motoring Seven X + 205/55/16 Kumho KW22s = winter**OEM door visors**Thule rack**CS LED rear bumper lights**CS LED 3rd brake light**CS LED light kit**G2 black calipers**Xenonmods chrome dipped signal bulbs - front/rear****V-LEDs trunk kit**CS high flow panel air filter

Hers

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mine

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
CTt3P5 is offline  
post #5 of 31 (permalink) Old 09-08-2011, 03:36 PM Thread Starter
CTt3P5
zoom freakin' zoom
Points: 8,740, Level: 62
Points: 8,740, Level: 62 Points: 8,740, Level: 62 Points: 8,740, Level: 62
Activity: 6%
Activity: 6% Activity: 6% Activity: 6%
 
CTt3P5's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lehigh Valley PA
Posts: 605
Thanks: 47
Thanked 69 Times in 62 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
   
Quote:
Originally Posted by chubbs View Post
I have the same issue.. gonna take mine to the dealer.. can't stand it haha i'm also thinking its a leaf or twig so might try checking the cabin filter before i take her in

edit-

so the clicking sound is bothering me a lot so.. I decided to find out how to replace the filter. Here is the DIY I found. Hopefully this resolves it. If not, off to the dealer I go. My car only has about 6700 miles on it so hopefully its nothing major.

http://mazda3revolution.com/forums/2...ir-filter.html
Be sure to post back up if replacing the cabin filter works or not and also how your visit at the dealer goes should you still need to go that route. Good luck!

Wife's DD - 2010 Mazda3i Touring aka Blue

2004 16x7.5 RX-8 + 205/55/16 Turanzas = summer**MB Motoring Seven X + 205/55/16 Kumho KW22s = winter**OEM door visors**Thule rack**CS LED rear bumper lights**CS LED 3rd brake light**CS LED light kit**G2 black calipers**Xenonmods chrome dipped signal bulbs - front/rear****V-LEDs trunk kit**CS high flow panel air filter

Hers

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mine

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
CTt3P5 is offline  
post #6 of 31 (permalink) Old 09-09-2011, 10:00 AM
carlos
So Far So Good
Points: 3,913, Level: 39
Points: 3,913, Level: 39 Points: 3,913, Level: 39 Points: 3,913, Level: 39
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
carlos's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sherbrooke, QC, Canada
Posts: 189
Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
Quote:
Originally Posted by bonzman17 View Post
You may have sucked up a leaf twig or something and the blower motor is hitting it.
This is what happened to me once, check to see if there is any debris.

Mazda 3 HB GT 6MT - Celestal Blue - Sunroof

CS SRI - CS MM Inserts - Advanced Timing - TB Ground - 35/15 Tint - 55W 4200K Fog Lights - Black Painted Calipers - TWM Shifter Base Bushings - Tuned 4" Exhaust Tips - Resonator Delete - 1.25" RM Springs - SPC Rear Camber Arms - 3" Carbon Fiber Stub Antenna - Aluminum Pedals - LED DRLs, Interior & License Plate - Hankook Ventus V4 ES H105 225/45/17
carlos is offline  
post #7 of 31 (permalink) Old 09-09-2011, 11:36 AM
bdev4
Member
Points: 5,418, Level: 47
Points: 5,418, Level: 47 Points: 5,418, Level: 47 Points: 5,418, Level: 47
Activity: 10%
Activity: 10% Activity: 10% Activity: 10%
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 33
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
Happened to my 2010 s hatch.Dealer had to replace a part inside the dash for climate control.No problem since.
bdev4 is offline  
post #8 of 31 (permalink) Old 09-09-2011, 12:58 PM
HJLee
MAAAAAD
Points: 15,974, Level: 81
Points: 15,974, Level: 81 Points: 15,974, Level: 81 Points: 15,974, Level: 81
Activity: 27%
Activity: 27% Activity: 27% Activity: 27%
 
HJLee's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: NJ
Posts: 2,139
Thanks: 52
Thanked 103 Times in 91 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
     
so I got around to checking the cabin filter. There was a good amount of stuff like leaves and what not in there. FYI, there are2 screws on the black piece that the air sensor or w/e attaches to. I was trying to pull it off then realized there were 2 screws on the bottom and a clip at the top.

After I cleaned it and put it back together, started the fan and the sound was still there but after I turned it to high it went away, guess whatever was making the sound got pushed out or w/e. If it happens again, I'd probably just take it to the dealer so they can deal with it.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

4/30/2011
HJLee is offline  
post #9 of 31 (permalink) Old 11-04-2011, 08:17 PM
Hschlick84
Senior Member
Points: 5,975, Level: 50
Points: 5,975, Level: 50 Points: 5,975, Level: 50 Points: 5,975, Level: 50
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Hschlick84's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Northglenn, CO
Posts: 293
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 14 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
Im bringing mine to the dealer 11/10, next Thursday to get it check out. I will let you guys know what the cause and result is.

2010 Mazda 3 2.5 S Black Mica 5dr
Corksport LED kit | 35% tint | Lamin-X foglight tint | OEM all season mats | OEM cargo net | OEM bumper protector| Corksport mudflaps | Broadway mirror | VMS racing 3" antenna | LED 3rd brake light | Thule Aeroblade roof rack | K&N drop filter |
Hschlick84 is offline  
post #10 of 31 (permalink) Old 11-10-2011, 02:04 PM
Hschlick84
Senior Member
Points: 5,975, Level: 50
Points: 5,975, Level: 50 Points: 5,975, Level: 50 Points: 5,975, Level: 50
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Hschlick84's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Northglenn, CO
Posts: 293
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 14 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
They're working on it right now. Said that the actuator motor for the door that makes the air recirculate needs to be lubricated, and it's the cause of the clicking noise coming from the climate control vents. It has nothing to do with leaves or anything getting caught up in there. I got the car back, the clicking is still there but it's not as bad compared to before. I think the climate has something to do with it being dry outside and such.

Sounds like this should be a recall on all the 2010 Mazda 3.

2010 Mazda 3 2.5 S Black Mica 5dr
Corksport LED kit | 35% tint | Lamin-X foglight tint | OEM all season mats | OEM cargo net | OEM bumper protector| Corksport mudflaps | Broadway mirror | VMS racing 3" antenna | LED 3rd brake light | Thule Aeroblade roof rack | K&N drop filter |

Last edited by Hschlick84; 11-10-2011 at 06:22 PM.
Hschlick84 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
clicking , climate , controls

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 2004 to 2016 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome