SCBS/LDWS Unavailable Error Messages - 2004 to 2016 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 11-30-2016, 02:20 PM Thread Starter
seanc81
Senior Member
Points: 7,627, Level: 58
Points: 7,627, Level: 58 Points: 7,627, Level: 58 Points: 7,627, Level: 58
Activity: 20%
Activity: 20% Activity: 20% Activity: 20%
 
seanc81's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Toronto
Posts: 250
Thanks: 5
Thanked 32 Times in 19 Posts
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
SCBS/LDWS Unavailable Error Messages

Hi guys,

When I got into Applications/Warning Messages I get random messages popping up, its either for SCBS or LDWS system - however these features still work. I've attached a picture. It's saying it's been disabled due to excessive heat in the passenger compartment - but I think its talking about excessive heat near the control module on the windshield .... as my car temp is not hot - unless its me that's hot....LOL.

I suspect its V59 NA as this started to happen only after I updated it. Now, even though the warning message appears on the infotainment screen, it doesn't trigger any Dash Cluster warning lights.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SCBS.JPG
Views:	130
Size:	83.7 KB
ID:	186346  
seanc81 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 11-30-2016, 11:33 PM
jdclay
Member
Points: 4,053, Level: 40
Points: 4,053, Level: 40 Points: 4,053, Level: 40 Points: 4,053, Level: 40
Activity: 5%
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 67
Thanks: 6
Thanked 18 Times in 15 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
Have you had a foggy or icy windshield? I've had a warning come up that it was disabled due to the camera being blocked from ice, but nothing about heat.

Might be something to take to the dealer, or reflash to a different version.
jdclay is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 12-01-2016, 09:10 AM Thread Starter
seanc81
Senior Member
Points: 7,627, Level: 58
Points: 7,627, Level: 58 Points: 7,627, Level: 58 Points: 7,627, Level: 58
Activity: 20%
Activity: 20% Activity: 20% Activity: 20%
 
seanc81's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Toronto
Posts: 250
Thanks: 5
Thanked 32 Times in 19 Posts
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
Yea, it has nothing to do with the camera being covered, this is something completely different.
seanc81 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 11 (permalink) Old 03-02-2017, 10:50 PM
Fredzooma
Junior Member
Points: 226, Level: 4
Points: 226, Level: 4 Points: 226, Level: 4 Points: 226, Level: 4
Activity: 5%
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
Quote:
Originally Posted by seanc81 View Post
Hi guys,

When I got into Applications/Warning Messages I get random messages popping up, its either for SCBS or LDWS system - however these features still work. I've attached a picture. It's saying it's been disabled due to excessive heat in the passenger compartment - but I think its talking about excessive heat near the control module on the windshield .... as my car temp is not hot - unless its me that's hot....LOL.

I suspect its V59 NA as this started to happen only after I updated it. Now, even though the warning message appears on the infotainment screen, it doesn't trigger any Dash Cluster warning lights.
I'm having the same problem. Have you figured it out at all?
Fredzooma is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 03-03-2017, 06:12 AM
louisbosco
Senior Member
Points: 1,811, Level: 25
Points: 1,811, Level: 25 Points: 1,811, Level: 25 Points: 1,811, Level: 25
Activity: 29%
Activity: 29% Activity: 29% Activity: 29%
 
louisbosco's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 231
Thanks: 22
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
not even on a 45C day here in aussie summer did i get that message, so that's interesting...

2015 Mazda 3 SP25 Astina Soul Red (6MT)
  • Kuroi Pack
  • BC BR Coilovers
  • Ultra Racing Front Strut Bar
  • JBR Rear Sway
  • Hardrace Front & Rear Endlinks
  • Yokohama Advans AD08R 225/45R18
louisbosco is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 03-04-2017, 12:08 PM
Earthsiege
Junior Member
Points: 2,641, Level: 31
Points: 2,641, Level: 31 Points: 2,641, Level: 31 Points: 2,641, Level: 31
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Oct 2013
Location: Wisconsin
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
Just wanted to chime in that I'm getting the same error message as well.
Earthsiege is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 03-04-2017, 05:24 PM
Handsomerob2671
Junior Member
Points: 152, Level: 3
Points: 152, Level: 3 Points: 152, Level: 3 Points: 152, Level: 3
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
Having the same error after updating to V59 EU. Anyone have a fix?
Handsomerob2671 is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 03-07-2017, 02:58 PM
Slowpoke
Member
Points: 2,438, Level: 29
Points: 2,438, Level: 29 Points: 2,438, Level: 29 Points: 2,438, Level: 29
Activity: 37%
Activity: 37% Activity: 37% Activity: 37%
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 39
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
Where are you guys from that are getting this warning message? I'm in Canada (North America) and running on Version 55.00.753 NA N. I was just setting up all the files ready to upgrade the FW, then I came across this. Should I be concerned?

2014 MZ3 S GT Soul Red

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Slowpoke is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 03-07-2017, 03:59 PM
Handsomerob2671
Junior Member
Points: 152, Level: 3
Points: 152, Level: 3 Points: 152, Level: 3 Points: 152, Level: 3
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
I am from Ireland, I have a 2014 Mazda 3 GT. I upgraded from 31.00.100 to 59.00.443C EU Version. It seems only to be a notification of an error in the in the warning messages screen. As previously stated it does not seem to affect the SCBS/LDWS functioning & there is no dashboard warning lights. It's more of a false error notification.
Handsomerob2671 is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 03-07-2017, 04:07 PM
Handsomerob2671
Junior Member
Points: 152, Level: 3
Points: 152, Level: 3 Points: 152, Level: 3 Points: 152, Level: 3
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
 
I just found previous post with the same issue, If you search for SCBS there is a post where one member flashed back to a older version. I cannot post the link as I have not done enough posts. I might flash back to a previous version. I will let you know how it goes if I decide to.
Handsomerob2671 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
error , messages , scbs or ldws , unavailable

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 2004 to 2016 Mazda 3 Forum and Mazdaspeed 3 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome